Aktualności
Seminarium szkoleniowe w dn. 25 i 26 kwietnia 2018r. (RODO)
poniedziałek 19 marzec 2018, Kategoria: Szkolenia




UWAGA zmiana terminu szkolenia
czwartek 04 styczeń 2018, Kategoria: Szkolenia




Szkolenie okresowe bhp dla pracodawców i osób kierujących zespołami pracowników
poniedziałek 02 październik 2017, Kategoria: Szkolenia


Szkolenie dla członków Zarządów Spółdzielni - wrzesień 2017
środa 02 sierpień 2017, Kategoria: Szkolenia



Szkolenie w dniu 06.02.2018 z zakresu obowiązujących przepisów prawnych dotyczących obrotu towarowego

25.01.18 20:11

 

Uprzejmie informujemy, że Krajowy Związek Rewizyjny Spółdzielni SCh Oddział Okręgowy w Katowicach w dniu 06.02.2018r wtorek organizuje szkolenie z zakresu obowiązujących przepisów prawnych dotyczących obrotu towarowego.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie Oddziału w Katowicach Al.Korfantego 105 (sala konferencyjna). Początek szkolenia o godz.10:00.

Zajęcia poprowadzą pracownicy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Katowicach:

Pani Grażyna Tykwińska – Naczelnik Wydziału Kontroli i Handlu

Pan Zygmunt Cichoń – Naczelnik Wydziału Kontroli Żywności

Pan Paweł Baraniak – Zastępca Naczelnika Wydziału Prawno – Organizacyjnego Kadr i Szkoleń

Program szkolenia będzie obejmował:

1. Obowiązki Spółdzielni w zakresie uwidaczniania cen wg ustawy o informowaniu o cenach towarów i usług.

2. Omówienie zakresu obowiązków wynikających z innych aktów prawnych ze szczególnym uwzględnieniem ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym.

3. Odpowiedzialność administracyjna Spółdzielni wg.art.6 ustawy o informowaniu o cenach towarów i usług – podstawa wszczęcia postępowania, wszczęcie postępowania, wymierzenie kary pieniężnej, orzecznictwo Prezesa UOKiK oraz artykuł 40 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno spożywczych.

4. Obowiązki Spółdzielni w sytuacjach niekorzystnych badań laboratoryjnych dla towarów znajdujących się w obrocie.

5. Oznakowanie towarów sprzedawanych bez opakowania (wyroby piekarnicze, mięsne, ryby i inne).

6. Inne zagadnienia związane z prowadzeniem handlu i sprzedaży wyrobów piekarniczych i masarskich.

7. Wartości odżywcze towarów.

Uczestnicy szkolenia otrzymają poczęstunek w formie serwisu kawowego oraz posiłek. Kosztami związanymi ze szkoleniem zostaną obciążone jednostki delegujące od osoby w oparciu o indywidualne faktury płatne przelewem.

Ze względów organizacyjnych uprzejmie proszę o telefoniczne zgłoszenie udziału delegowanych osób na nr.telefonów: biuro Oddziału 32/2585 944, A.Kucharski 501-136-001, A.Żochowski 501-715-205 w nieprzekraczalnym terminie o 31.01.2018r.

W związku z tym; że sala konferencyjna może pomieścić tylko 60 osób – osoby zgłoszone powyżej tej liczby nie będą mogły wziąć udziału w szkoleniu. Decydować będzie kolejność zgłoszenia

 



Jeżeli mają Państwo jakieś pytania dotyczące prezentowanej w serwisie oferty, prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego. Zapewniamy, że odpowiedź nadejdzie w niedługim czasie.